stem

Na een avond muziek meezingen zijn we allemaal wel eens hees geweest, of we worden schor tijdens een verkoudheid of keelontsteking. Soms blijven er problemen met de stem: de stem draagt niet ver genoeg voor uw werkzaamheden, u bent eigenlijk altijd hees of schor, na een dag spreken voelt alles rondom uw keel en hals vermoeid, u heeft het gevoel dat er altijd iets in de keel zit (brokgevoel) of u hoort vaak dat u eentonig spreekt. Met al deze klachten kunt u terecht bij de logopedist. Bij enkele klachten is het nodig dat u eerst bij een kno-arts langsgaat om naar de stembanden te laten kijken.

Logopedie bij stembandoperatie

Een kno-arts kan besluiten dat het wenselijk is om de stembanden te opereren. Logopedie vooraf en zeker achteraf is noodzakelijk om herhaling van problemen te voorkomen.   

Stemspecialist

Bij logopediepraktijk Vlaardingen is Alet Slokkers de stemspecialist. Zij heeft zeer veel ervaring met het behandelen van de verschillende soorten stemproblemen zowel bij het spreken als het zingen. Zij gebruikt daarbij verschillende methodes zoals de methode Lax Vox,  stem- en ademmethodes volgens Pahn, Öcker, Smith en Coblenzer en zangmethodes zoals Complete Vocal Technique. 
Bij extreme spanning in het halsgebied en bijvoorbeeld klachten als globusgevoel maakt zij gebruik van het ontspannen van het halsgebied via massagetechnieken, ook wel bekend als manuele facilitatie van de larynx of larynxmanipulatie.
 
Naast logopedische behandeling geeft Alet ook trainingen bij bedrijven, voor docenten en beroepssprekers met de stemoptimalisatie methode.

spraak

Meer lezen

taal

Meer lezen

neurologisch

Meer lezen

mondgewoonten

Meer lezen

adem

Meer lezen

spelling en lezen

Meer lezen

preverbaal

Meer lezen

010-4749363

info@logopediepraktijkvlaardingen.nl